H2N Location

Kamers, appartementen, studio's

FR | EN | ES | NL

Brussel

Urbanisme et architecture à Brussel

Brussel is een ruime stad, de beschikbare ruimte per inwoner overschrijdt het gemiddelde van de andere Europese hoofdsteden. Een belangrijk deel van de frames is uit eensgezinshuizen, die nu in appartementen worden verdeeld, en uit flatgebouwen van geringe grootte samengesteld. In dit stadslandschap stijgt echter een omloop van moderne kantoren (Tower Midi, Tower Madou, Tower Rogier, Tower Belgacom), die in de wijken van zaken van ville wordt geconcentreerd : Station van het noorden (Het Kleine Manhattan), Europese wijk, laan Louise. Talrijke parken bakenen de stad af. De verhouding groene ruimtes is eveneens belangrijk hoewel ongelijk verdeeld. De particuliere tuinen in binnenste van eilandje zijn talrijk.

De stad telt talrijke opmerkelijke gebouwen in een grote verscheidenheid van stijlen, een middeleeuwse bouw aan de eigentijdse architectuur.

Vanaf daar blijkt het eind van de XIXe eeuw een nieuwe architecturale stijl, de nieuwe kunst waarvan Brussel één van de hoofdsteden dank zij de werken van architecten van naam zal worden waarvan het beroemdst zijn : Victor Horta, Paul Hankar en Henry Van de Velde, en meer : Paul Cauchie, Gustave Strauven, Ernest Blérot, Josef Hoffmann (Palais Stoclet), Léon Delune, Paul Hamesse...

Na de Eerste Wereldoorlog veroorzaken de vernielingen evenals de sterke te wijten bevolkingsaanwas aan het toestromen van nieuwe inwoners gekomen van de andere gebieden van het land een woningsnood en uitbreidingen snel van de gebouwde oppervlakte. Het is het begin van de bouw van sociale woning en cités-jardins in perifirie van de agglomeratie van dan.

Ter Kamerenbos

Ter Kamerenbos Het Ter Kamerenbos bestaat uit een bos en een park, ter grootte van 124 ha, ten zuiden van Brussel, grenzend aan het Zoniënwoud. Het is te bereiken via de Louizalaan. Het bos hoorde tot 1864 bij de gemeente Elsene. In dat jaar werden de Louizalaan en het Ter Kamerenbos bij het grondgebied van de stad Brussel gevoegd.

Hij werd ontworpen, op een deel dat in de stad van het bos van Verzorgd, in 1862 door een Duitser wordt ingesloten, opgesteld in Belgïe: het ontwerp van het hout werd aan Edouard Keilig toevertrouwd, architect van tuin die in Saxe in 1827 geboren heeft geworden, die een steun won. Deze ruimte die op de Engelse manier, stijl die in Engeland aan het begin van de XVIIIe eeuw is ontstaan, wordt ingericht, doet de natuur na en wordt door een onregelmatigheid in de opvatting van de aanplantingen en de wegen gekenmerkt. Deze onregelmatigheid biedt zeer gevarieerde standpunten en van vooruitzichten aan. Deze plaats wordt snel het mondaine rendezvous van de Brusselaars, naar het voorbeeld van het Bois de Boulogne in Parijs. Deze plaats ontving een zuivelfabriek, een wielerbaan, het Theater van Zak, een kunstmatig meer, met name een hippodroom, en wandelingen voor ruiters.

Vandaag nog, vertegenwoordigt hij belangrijk „een groene long“ voor de Brusselaars. Deze ruimte ontvangt een club van de nacht (sinds 2006 die door een brand wordt verwoest), van de maneges van paarden, een ijsbaan, activiteiten van roeien en visserij worden georganiseerd. BIJ bepaalde gelegenheden, van de sportdemonstraties, de concerten in volle lucht, van de stoeten van spannen, van theaters van animatie, of nog vinden van de spelen voor kinderen plaats gedurende de zomerperiodes.

De wegennetten die het oversteken vertegenwoordigen een belangrijke lijn van binnendringen in stad, evenals een punt van overgang tussen de partijen oosten en westen van het zuiden van Brussel. Het vraagstuk van zijn sluiting aan de autohandel wordt regelmatig gesteld.

De abdij van Ter Kamerenbos, vandaag gelegen op het grondgebied van de gemeente van Ixelles, is een opmerkelijk getuigenis van het religieuze leven en de abdijarchitectuur die in het gebied van Brussel blijft bestaan. De abdij dateert van de Oude Regeling. Zij is uit twee kernen samengesteld :

Deze bladzijde is met de hulp van opgesteld wikipédia. U zult meer informatie kunnen vinden over Brussel en het Ter Kamerenbos in wikipédia.
De tekst van deze bladzijde is beschikbaar onder GNU Free Documentation License

hoog van de bladzijde

rue César Franck, 79 B-1050 Brussel, Belgïe | Telefoon : +32 478 20 18 31 ou +32 473 32 00 34 ou + 32 484 13 35 87 | location@h2n-location.be

Wettelijke vermeldingen

Laatste wijziging op 21 Januari 2023
Copyright © 2006-2007, Nada Soltana